Kinderopvang Impuls en de aandacht voor het jonge kind

Kinderopvang Impuls en de aandacht voor het jonge kind

Het Nationaal Programma Samen Nieuw-West wil de kansenongelijkheid aanpakken. Want die is er in onze stad – ook voor het jonge kind. Wij werken hier hard aan met onze alliantiepartners, zoals maatschappelijke kinderopvang Impuls. Wat hebben we samen bereikt?

Extra middelen, extra aandacht

Impuls bestaat uit kinderdagverblijven (0-4), voorscholen en peuteropvang (2-4) en buitenschoolse opvang (4-13) in Amsterdam West en Nieuw-West.

Onlangs konden zij een belangrijke stap zetten voor kinderen die in hun ontwikkeling wat extra hulp nodig hebben. Dit kon dankzij hun partnership met de gemeente Amsterdam en de ondersteuning vanuit speciaal voor Het Jonge Kind in Nieuw-West bestemde extra middelen.

Op een aantal van hun voorschoolgroepen konden ze de groepsgrootte verkleinen naar 12 kinderen. In combinatie met de inzet van extra groepshulpen, biedt Impuls hun hiermee meer rust en aandacht, en daarmee meer kansen om te groeien.

Een ander voorbeeld is dat ze sinds een paar jaar een intensieve samenwerking zijn aangegaan met het Moedernetwerk, die op de locaties van Impuls contact legt met ouders en hen ondersteunt.

Ook het Moedernetwerk is een alliantiepartner van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West.

Samen kom je verder

Om zoveel mogelijk kinderen de toekomst te geven die zij verdienen, denkt Impuls ook graag mee buiten de eigen muren. Met hun expertise, een enorme drive en een zeer uitgebreid netwerk, kunnen ze mogelijk ook andere (opvang)organisaties in Nieuw-West inspireren en ondersteunen op weg naar gelijke kansen voor alle kinderen en gezinnen.

Dit past bij de manier waarop we binnen het Nationaal Programma willen werken: vanuit samenwerking, partnerschap en niet als elkaars concurrenten. We willen immers allemaal hetzelfde: een goede start voor de kinderen in Nieuw-West.

Nieuwsgierig naar wat Impuls kan betekenen voor andere organisaties? Ze komen graag langs om met ideeën uit te wisselen en over hun ervaringen te vertellen. Welke ideeën zijn er, waar kunnen ze over meedenken, zijn er stagnerende plannen die we samen in beweging kunnen zetten?

Laat het weten, samen komen we ongetwijfeld verder! Want wij zijn samen Nieuw-West.

Home