Leefbaarheid in de buurt: dat zit ook in gezelligheid op straat

Leefbaarheid in de buurt: dat zit ook in gezelligheid op straat

En dus was er een gemoedelijk nazomerfeest voor kinderen en ouders, 14 september aan de Osdorper Ban. Samen met het Nationaal Programma Samen Nieuw-West investeren ondernemers en het stadsdeel in de Osdorper Ban en de Wildemanbuurt met de straatgerichte aanpak. Er komt meer moois aan.

Kleinschalig organiseren met de ondernemers

Peter van Gool, die de ondernemers afgelopen jaren geholpen heeft zich te verenigingen: ‘Dit was het eerste evenement dat we op poten hebben gezet. Het was heel gezellig, goede sfeer, met leuke activiteiten voor de kinderen en er stonden kraampjes voor de winkels. Er komen op korte termijn nog meer evenementen aan zoals een herfstactiviteit op 5 oktober, ook voor ouderen, een halloweenfeestje zaterdag 26 oktober overdag en voor de kerst nog een winterevenement.’

Buzz in de BIZ

De ondernemers en vastgoedeigenaren werken hier samen in de ‘BIZ Osdorper Ban Wildemanbuurt’. Een BIZ is een afgebakend gebied, zoals een winkelstraat, waar ondernemers samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Bijvoorbeeld door verloedering aan te pakken of sfeerverlichting op te hangen te brengen tijdens de feestdagen. En dus ook om een prettig en feestelijk samenzijn voor de buurt te organiseren. De BIZ wordt daarbij sinds de zomer ook extra ondersteund door winkelstraatmanager Jihad Yasser Ali, zij is namens de BIZ het aanspreekpunt voor ondernemers en vastgoedeigenaren.

Sta voor je straat

De BIZ Osdorper Ban Wildemanbuurt is daarnaast onderdeel van de Straatgerichte Aanpak. Bij de straatgerichte aanpak draait het om een goed netwerk in de straat. Een team van ondernemers, pandeigenaren en gemeente houdt de winkelstraten aantrekkelijk, met hun eigen unieke karakter. Het team voert gerichte acties uit, brengt signalen samen en maakt plannen.

Vanuit het domein Veiligheid is ook het Nationaal Programma Samen Nieuw-West betrokken bij deze straatgerichte aanpak.

Hier lees je meer over de aanpak: https://www.stavoorjestraat.nl