‘Woon jij in de W?’

‘Woon jij in de W?’

Iedereen een (t)huis. Dat is waar Samen Nieuw-West naar streeft. Alliantiepartner Ymere maakt een stevige slag met de renovatie van 144 woningen in Hof van Descartes. Renovatie, verduurzaming en nieuwbouw in goede samenspraak met de bewoners. En de gevels zijn spraakmakend.

Hoe mooi mag het worden?

De kwaliteit van een woning op orde moet zijn. Dat is een voorwaarde om je thuis te kunnen voelen. Daarom zetten onze alliantiepartners zich samen extra in om verduurzaming, vernieuwing en ook nieuwbouw voor elkaar te krijgen.

De prachtige muurschilderingen van Floor Rieder met de letters WEST maken deze renovatie helemaal af. Want, zoals stadsdeelbestuurder Sandra Doevendans het zegt: ‘kunst en cultuur zie ik echt als het smeermiddel van de samenleving.’

Het lukt alleen samen

Ymere: ‘Samen met onze partners van Dura Vermeer en INBO Architecten is de klus hier, in een nu kleurrijke omgeving, geklaard. Dan heb je elkaar echt nodig. Want 144 tochtige en vochtige woningen opknappen en verduurzamen, plus daarnaast nog eens 34 nieuwe woningen gemaakt van zolderverdiepingen en begane grondbergingen toevoegen? Dat heeft impact, vooral op de bewoners.’

Lees hier wat Abdel El Yamani en Sander Albinus, wijkbeheerder en procesmanager bij Ymere, allemaal tegenkwamen bij deze klus.

In deze video komen de betrokken partijen aan het woord en vertelt ook illustrator Floor Rieder over haar opdracht.