Nog Even Genieten: Zomerfeesten In De Buurt

Nog Even Genieten: Zomerfeesten In De Buurt

De zomer is nog niet voorbij! Er valt nog van alles te vieren. Zaterdag 24 augustus is het tijd voor het Tuinen van West Fest. En zaterdag 31 augustus is het enige echte Zomerspektakel op de Stadsboerderij in Osdorp.

Tuinen van West Fest

Buurgenoten en mensen van daarbuiten kunnen komen ruiken, proeven en genieten van lekker eten, markt, muziek, circus en workshops. Er is alle aandacht voor lekker eten: via Amsterdam BLEND Markets staan veertig makers en verkopers uit Nieuw-West met hun producten op de markt.

Een echt feest kan natuurlijk niet zonder livemuziek. De hele dag repeteren muzikanten uit Amsterdam en de rest van Nederland met elkaar in de boomgaard.

En dans jij de Dabke al? Er is onder andere een workshop om deze dans uit het Midden-Oosten te leren.

Voor de kinderen is er Circus Kristal, waar enthousiast geoefend kan worden met échte circusattributen onder professionele begeleiding. Er is een poppenkastvoorstelling en kinderen kunnen timmeren met Dennis. Mediteren? Meer weten over biodiversiteit? Dit is maar een greep uit de vele workshops. Kom vooral langs!

Toegang en workshops zijn gratis. Het feest is zaterdag 24 augustus tussen 10:30 en 18:00 in de Fruittuin aan Tom Schreursweg 48.

Na 18:00 is er een jamrock concert om het 10-jarig jubileum van de Fruittuin te vieren. Vandaar die repeterende muzikanten. Ter afsluiting is er een groot kampvuur. Toegang voor het concert is € 16.

Zomerspektakel

Onze alliantiepartner Stadsboerderij Osdorp organiseert ook dit jaar weer het Zomerspektakel. Op zaterdag 31 augustus is iedereen welkom, alle activiteiten zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Om 11:00 is er een theatervoorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar. En vanaf 12:00 zijn er creatieve workshops voor kinderen van 4-12. Tijd dat de kiddo’s ook leren koken? Dat kan! Vanaf 12:00 kunnen ze aan de slag.

Ook hier is het feest niet compleet zonder muziek. Tijdens de lunch worden er evergreens gezongen en ook bij de thee uit eigen tuin klinkt er muziek. Om 16:00 begint het optreden van Orchestre Partout. Dit orkest combineert muziek van alle soorten en maten tot een divers wereldrepertoire; stampende Koerdische dansen, poëtische Perzische ballades en omfloerste Syrische lovesongs. Orchestre Partout is een muzikale kweekvijver met muzikanten van over de hele wereld.

Vanaf 17:30 kan er samen gegeten worden. Wil je graag mee-eten uit de Buurtkeuken? Vink dan even op het lijstje met data zaterdag 31 augustus aan via deze link. Volwassenen betalen € 5 per maaltijd en kinderen € 2,50. Stadsboerderij Osdorp is te vinden aan de Botteskerksingel 30b.

Stadsboerderij Osdorp

De boerderij is alliantiepartner van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West en een plek van ontmoeting en inspiratie. Ze zijn nu al hét groenpunt van Osdorp, waar bewoners terecht kunnen met vragen over en hulp bij aanvragen van geveltuin, moestuin met de buren, speelplekken in het groen of andere groene plekken in de buurt.

Vanaf september start ook de Groen Coöperatie Nieuw-West. Deze coöperatie is een initiatief van Buro Regen en Water, de Stadsboerderij en een aantal hoveniers en zzp’ers. De coöperatie richt zich op ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud van het groen in Nieuw-West. Waarbij biodiversiteit belangrijk is, net als een leefomgeving die zich kan aanpassen aan het klimaat. Maar het gaat vooral om het mooier maken van de openbare ruimte voor en door de bewoners van Nieuw-West. De Groen Coöperatie is straks de plek waar bewoners een baan, opleiding of een zinvolle dagbesteding kunnen vinden. De Stadsboerderij is de hub waar de coöperatie zijn basis heeft.

De Stadsboerderij zelf draait op vrijwilligers en daar kunnen ze er altijd meer van gebruiken. Meer weten? Kijk op https://stadsboerderijosdorp.nl.

Ondernemersvereniging

Tuinen van West is een ondernemersvereniging waarin allerlei partijen actief zijn. Het is en inspirerende mix van (stads)landbouw, horeca, kunst/cultuur, eerlijke producten, sport/recreatie en natuurgebied. En dit alles op vier mooie polders grenzend aan Nieuw-West: de Osdorper Binnenpolder Noord en Zuid, de Osdorper Bovenpolder en de Lutkemeerpolder.

Tuinen van West heeft als centrale doelstelling om eerlijk ondernemerschap, kennisdelen en samenwerken het gebied een duurzame meerwaarde te geven voor ondernemers en bezoekers.