Luister en laat je horen!

Luister en laat je horen!

Samen muziek maken en zingen: er is weinig dat meer verbindt. Met muziek en zang stem je letterlijk op elkaar af. Straks is Amsterdam jarig. Daarom verzorgen Eigenwijks en de Wester Harmonie gratis concerten. Met jou?

Amsterdam klinkt!

Zo heet het festival dat Stichting Eigenwijks en de Wester Harmonie aan het organiseren zijn. De aanleiding is de 750ste verjaardag van Amsterdam in 2025. Er staan tien gratis zomerconcerten op de planning: een geschenk aan de stad en in het bijzonder aan Nieuw-West.

Wie?

De organisatie wil op het festival ensembles laten horen met verschillende culturele achtergronden uit Nieuw-West. Concerten voor de buurt, door de buurt, om te laten zien en horen hoe muzikaal gevarieerd het aanbod in Nieuw-West is.

Het gaat nadrukkelijk om muziekverenigingen en ensembles waar mensen zich nog bij kunnen aansluiten.

Samen

Muziek zorgt voor saamhorigheid in een veelstemmige samenleving, en dat kunnen we allemaal gebruiken, ook in Nieuw-West. Muziek verbroedert en verbindt. Muziekensembles ontstaan vaak vanuit een personeelsvereniging, buurthuis of spontaan binnen een groep vrienden. De organisatoren willen met dit festival het verenigingsleven een hart onder de riem steken en mensen aanmoedigen om mee te doen. En dat hopen ze te doen door mensen op verschillende plekken in de buurt laagdrempelig kennis te laten maken met wat er aan muziek leeft.

Meedoen aan Amsterdam klinkt!

De opzet is dat per concert twee ensembles om de beurt spelen. Ieder speelt zijn eigen muziek, en daarnaast – in eigen stijl – de speciaal voor dit festival gecomponeerde compositie van Selim Droğru. Uiteraard kunnen ensembles ook bij elkaar op bezoek gaan om elkaar te leren kennen en wie weet samen te spelen. Op 3 november 2024 is er een kick-off event.

Maak je muziek en wil jouw vereniging meedoen? Stuur dan een berichtje aan Sylvia@eigenwijks.nl

Stichting Eigenwijks is de grootste bewonersorganisatie in Nieuw-West en alliantiepartner van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West. De muzikale kant van het festival is in handen van de Wester Harmonie. Dit orkest werd in 1904 opgericht als personeelsorkest van de Wester Suikerraffinaderij in de Spaarndammerbuurt. Het bestaat uit mensen die ten minste één eigenschap met elkaar delen: plezier in het samen spelen, met een serieuze ondertoon.