Zomerevent: tentoonstelling en workshops bij The Beach

Zomerevent: tentoonstelling en workshops bij The Beach

De kinderen weten het zelf wel

Ieder kind heeft een diep idee van wat hij wil en kan. Het is aan de gemeenschap om ervoor te zorgen dat kinderen kunnen bloeien. Zo denken wij erover, en alliantiepartner The Beach ook. Nu hangt er werk gemaakt door kinderen in het museum.

Feestelijke Muzikale Acts

De tentoonstelling is eigenlijk een drietrapsraket. Er staan objecten die buurtgenoten uit de Wildeman- en Reimerswaalbuurt samen met creatieve werkplaats The Beach de afgelopen tijd hebben gemaakt. Zoals de ‘ongewone stoel’. De opdracht aan de jongeren van Studio Osdorperban was om stoelen te ontwerpen die beter aansluiten bij hoe jongeren zitten. Ze bedachten de ultieme chill-stoel, want wanneer zit je nou gewoon op een stoel?

Vervolgens bracht The Beach de stoelen en andere objecten naar basisscholen in de buurt. De kinderen daar mochten er hun eigen verhaal bij vertellen. En op basis van die verhalen, maakten andere kinderen nieuwe werken. Op die manier is er een verrassend weefwerk ontstaan tussen de scholen, objecten en buurtbewoners van verschillende leeftijden.

Deze leuke en compacte tentoonstelling is er nog tot en met 13 oktober. De verhalen zijn in een audiotour te beluisteren. Amsterdam Museum aan de Amstel (Amstel 51). Hier vind je meer informatie en tickets.

Kindvriendelijke Activiteiten

En wat doen we deze zomer op de woensdag?

Creatief bezig zijn, dingen maken en elkaar ontmoeten. Daar draait het om deze zomer bij The Beach. Niet aan zee, maar gewoon aan de Notweg in Nieuw-West. Elke woensdag tussen 10:30 en 12:30 staat er een kopje Eritrese koffie voor je klaar. Een mooi moment om andere buurtgenoten te ontmoeten.

Vanaf woensdag 24 juli zijn er gratis creatieve workshops voor ouderen en kinderen van 4-12 jaar. De workshops worden begeleid door kunstenaars. In de middag lunchen de ouderen samen met (klein)kinderen.

Dit is het programma:
10:00-13:00 Creatieve Huiskamer voor ouderen
10.30-12.30 Eritrees koffieritueel, voor alle buurtbewoners
13:00-14:00 Intergenerationele lunch met ouderen en (klein)kinderen uit de buurt
14:00-17:00 Buitenateliers samen met Kleintjekunst voor kinderen van 4-12 jaar (ouders welkom)

Aan de Notweg 32. (Perron 32) Voor meer informatie over het ouderenprogramma: mail sterre@thebeach.nu. Bij het kinderprogramma kan je zo aansluiten.

https://www.thebeach.nu/nl/page/8421/zomerprogramma-bij-the-beach

 

Waardevolle Inzichten en Toekomstige Plannen

The Beach is alliantiepartner van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West. Ze organiseren lokale en creatieve programma’s. Het is een werkplaats waar bewoners, andere betrokkenen, ontwerpers en kunstenaars bouwen aan sociaal duurzame perspectieven en oplossingen voor vraagstukken in en rond de Wildemanbuurt. Met elkaar komen ze tot verrassend praktische, hartverwarmende en verbindende activiteiten.

Hier lees je meer: https://www.thebeach.nu/