Doorstroomhulp in Nieuw-West: Asmae en Saida maken het verschil

Doorstroomhulp in Nieuw-West: Asmae en Saida maken het verschil

Asmae en Saida helpen samen met collega’s van !WOON, de woningcorporaties en gemeente als onderdeel van het Nationaal Programma Samen Nieuw-West om bewoners in Amsterdam Nieuw-West te helpen bij het zoeken naar een passende woning via de regeling “van groot naar beter”. Dit is vooral belangrijk voor mensen die slecht ter been zijn of die om andere redenen behoefte hebben aan een gelijkvloerse woning.

In mei spraken Asmae en Saida tijdens huisbezoeken 65 bewoners uit De Aker over hun woonsituatie en of deze nog passend is. Uit deze gesprekken zijn 12 casussen naar voren gekomen waarbij de bewoners worden begeleid naar een woning die beter aansluit bij hun huidige behoeften. De doelgroep bestaat voornamelijk uit senioren en minder valide bewoners.

De bewoners zijn enthousiast over de huisbezoeken. Ze boden niet alleen een kans om de woonsituatie te evalueren, maar ook om eenzaamheid en ongeadresseerde zorgbehoeften te signaleren. In de Aker werkten Asmae en Saida samen met woningbouwcorporatie De Alliantie, die een modelwoning heeft ingericht. Hier kunnen bewoners zelf ervaren hoe een passende woning eruit kan zien.

Een groot probleem bij het vinden van passende woningen is de verouderde staat van veel van de bestaande bouw, met obstakels zoals meerdere woonlagen en badkamers op de eerste verdieping. Toch geven Asmae en Saida niet op. In juli staat een nieuwe ronde huisbezoeken gepland in Slotervaart en Geuzenveld, waar ze samenwerken met woningcorporaties Eigen Haard en Stadgenoot.

Dankzij een persoonlijke aanpak weten Asmae en Saida, samen met de woningcorporaties, veel bewoners te bereiken. Uitdaging blijft het vinden van voldoende passende woningen om huishoudens die door willen stromen snel te kunnen helpen. Ze zoeken daarom graag de samenwerking op met andere organisaties die zich bezighouden met het vinden van passende woningen. Door samen te werken hopen ze nog meer mensen sneller te kunnen helpen aan een woning die beter aansluit bij hun behoeften.

Dankzij deze samenwerking van partners uit Nieuw-West én de inzet en toewijding van Asmae en Saida wordt Amsterdam Nieuw-West een betere plek om te wonen, vooral voor diegenen die extra ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een passende woning. Samen zorgen we ervoor dat meer bewoners in een huis kunnen wonen dat aansluit bij hun levensfase en -stijl, waardoor hun kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert.

Bent u geïnteresseerd geraakt en/of benieuwd of u ook in aanmerking komt voor deze regeling? Neem dan contact op met Asmae of Saida:

Asmae Kharmich via 06-431 037 65 of Saida El Ghabzouri 06-181 081 55